Priser

Gram för dela på Region Skånes Miljöpris 2017 för öppnandet Sveriges första förpackningsfria mataffär. En liten butik med stor ambition, som sälja ekologiska livsmedel på lösvikt. Här är det maten som konkurrerar om uppmärksamheten, inte förpackningar, kampanjpriser eller pyramider med veckans vara. Genom att påverka konsumtionsvanor motverkar Gram både matsvinnet och förpackningshysterin. Gram är också en god ambassadör med sitt påverkansarbete som verkar till ett hållbarare samhälle, ett renare och grönare Skåne.”

“Vinnaren har med sitt nya koncept ökat vårt medvetande och satt miljö och hållbarhet i ett nytt fokus i vår dagliga konsumtion. Hon lever som hon lär och är ett föredöme för alla oss som vill ge upphov till mindre avfall. På denna plats är plast ovanligt och vi köper bara precis vad vi behöver i våra medhavda behållare.”

“Vi måste alla ta ett ansvar för hur vi agerar som konsumenter, men vinnaren har med sin filosofi om förpackningsfritt och sitt stora utbud gjort det både lättare och roligare.”

Bilden ovanför: Raphael Khisa

 Press & Media

Newspaper on a coffee table Magazine on a table